DİZİ ÖNERİLERİ #4 / WEDNESDAY!

 Herkese merhabaaaa bloğuma son zamanlarda çok yazamadım farkındayım çünkü kendi markamı kurdum.. evet.. bir takı markası kurdum ve tüm enerjimi oraya harcıyorum ve eğer göz atmak isterseniz işte linki instagram.com/betulsjewellery/ 

Yağmurlu bir pazar günü, kahvem hazır, tabi ki yazı yazmak istedim.. ve bu yazı da son günlerde tüm tiktoğu sallayan ve benimde radarıma giren 1,5 günde bitirdiğim wednesday hakkında olsun istedim, çünkü neden olmasın..

Evet hızlıca girelim dizimize çünkü yazı uzun olacak... konusuyla başlayacak olursak kısaca wednesday;


The Addams family. Wednesday aslında hepimizin bildiği kendi dönemini sallamış The Addams Family'de ki küçük wednesday ama artık kendisi büyüdü ve liseye gidiyor. Dizide de Wednesdayin lise hayatı konu alınıyor. Korku-komedi tarzındaki bu Netflix yapımı korku olarak geçse de beni korkutmadı ve beni her şey korkutur arkadaşlar yani demek istediğim korkunç bir şeyler yok dizide. Hala tiktoktaktan spoiler yemediyseniz öncelikle helal olsun dizide bahsi sürekli geçen bir canavar var sadece ve canavarı paintle yapmışlar gidip komedi animesinden kopyalamışlar sanki öyle bir minnoşluk bilmiyorum belki benim psikolojim bozulmuştur.. 




Ana karakterimiz Wednesday asi, isyankar, cüretkar ve tabi ki laf söz dinlemeyen başına buyruk bir genç. Ama asla boş bir karakter değil kendisi çello çalıyor, eskrim ve kung fu biliyor, kilit açıyor şifre çözüyor 5 dil biliyor harika biri. Yani izlerken ne egosu ne bencilliği ne de başına buyrukluğu insana batmıyor çünkü bu kız liderlik yapmasın başına buyruk olmasında kim olsun arkadaş kız latince biliyor latince evet latince. Böyle dopdolu kadın karakterlere bayılırım yani Haruno Sakura gibi olmayan karakterlere.
Kızımız Vendsdayimiz önce normal bir okula gider ama orada dikiş tutturamaz zaten tutturmasını beklemek hangi dahinin aklına geldiyse.. Bu kız mistik bir aileden geliyor, katil bir ailesi var mistik güçleri var ne işi var trigonometri dersinde ya neyse orada yapamayınca kızımızı zamanında ailesininde okuduğu, meşhur ucubeler okulu (evet adı cidden bu) Nevermore akademesine yatay geçiş yapıyor.


Bu okul kurt adamlara, vampirlere, deniz kızlarına vs ev sahipliği yapan mistik bir okul. Şimdi şunu sorabilirsiniz madem böyle bir yer vardı neden en başından buraya gelmedi neden imam hatip lisesinde okuyordu diye.. çünkü kızımız Wednesday buraya gelmeyi hiç istemedi ailesinin izinden gitmek ve onların istediğini yapmak istemedi. Asi demiştim..


Okulumuzun incileri pırlantaları da burada. Bu kısımda biraz Vampir Akademisi vibeı aldım açıkcası.
Ve devamında da Wednesdayin bu okulda yaşadığı ''maceralar'' konu alınıyor.
Dizide dikkatimi çeken ve çok sevdiğim şey ise asla boş sahne yok. Kimse tuvalete gitmiyor, uyumuyor yada yemek yemiyor. Dizi 8 bölüm ve her bölüm başından sonuna kadar bir şeyler oluyor. 



Ablacım bari o ölü gelin makyajın bir aksın git bari 1 kere makyajını düzelt. Hiç böyle bir sahne yok. Biz olsak o duman karası makyajı düzeltmekten aksiyonu kaçırırdık :(.



Dizide hoşuma gitmeyen şeylerden biri Wednesday'in babası Gomez'in cinayetle suçlanması ve Addamsların birden benim kocam yapmaz benim babam masum rolüne bürünmeleri. Canım siz suikatsçi ailesi değil misiniz hayır biz mi konuyu yanlış anladık hani siz sabah cardiosu olarak işkence yapıyordunuz kendinize ne alaka şimdi biz masumuz rolüne girmek orayı tam anlayamadım açıkcası belki de yakalandı diye üzülmüşlerdir ay ne bilim ıqm yetmedi çözmeye.. Ama orjinal yapımda Gomez suikatsçi ve Morticia da yani eşi işkence uzmanı.

Evet dizimiz bu şekilde tek sezon 8 bölüm ve Netflix de var izlemek isterseniz. Ama güzel haber 26 Aralıkta yeni sezon geliyormuş diye duydum kaynak tiktok ama bilemiyorum.. umarım gelir çünkü diziyi inanılmaz beğendim ve puanım 8/10.

Okuduğunuz içi teşekkür ederim.



Yorumlar

  1. Bu kızın yazılarına bayılıyorum her yazdığına çok gülüyorum lütfen daha fazla yazı gelsinnn

    YanıtlaSil
  2. İmam hatip lisesine patladım kdödjdödkdös

    YanıtlaSil
  3. İmam hatip lisesi PUHAJAJAJ

    YanıtlaSil

Yorum Gönder