Anime Önerileri #14/ 5 İyi Romantik Anime

Bahar yaklaştıkça, çiçek böcek açtıkça sadece shoujo, shounen ai falan izlemek istiyorum sizede öyle olmuyor mu dhdnsjsk Eskiden izlediğim bir iki shoujo ve yeni bir kaç romantik animeyi sizin için derledim. Bu başlığın ilk yazısını Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.


              1) Akagami no Shirayuki-hime


Tür: Fantastik, Dram, Romantik
Bölüm Sayısı: 12
My Anime List: #624

Normalde hiç sevmem böyle günümüz olmayan eski zaman romantizmini ama bu animeyi sevmiştim. Ana karakter baya karizmatik diye izletiyor. Shirayuki eşsiz kan kırmızısı saçlarla doğmuş genç bir kızdır. Bir gün, ilk görüşte ona aşık olan ve metresi olmasını emreden ünlü budala prens Raji ile tanışır. Gidecek hiç bir yeri olmayan Shirayuki, saçını keser ve komşu ülkeye kaçar. Ormanı geçerken, Zen adında genç bir erkekle tanışır. Zen, yaralarını cesurca iyileştiren Shirayuki'ye yardım eder ama sonra Shirayuki'ye verilen bir elma tarafından zehirlenir. Bu sırada Prens Reji, Shirayuki'yi aramaları için adamlarını gö dermiştir..


2) Kimi ni Todoke 


Tür: Okul, Romantizm
Bölüm Sayısı: 25
My Anime List: #330

Kuronuma Sawako mükemmel bir bayan başkarakterdir.. Tabi bir korku filmi için.
Kapkara saçları, uğursuz gülüşü ve sessiz yapısıyla bazen korku filmi karakteri Sadako'yla karşılaştırılır. Ancak onun bu korkunç dış görünüşünün altında, çok yanlış anlaşılmış bir genç kız yatmaktadır. Uyum sağlamak için çok çekingen biri olarak, tek istediği biraz arkadaş edinmektir. Ama sınıfındaki popüler bir çoçukla arkadaş olunca çok daha fazlasını kazanacaktır. 

3) Gekkan Shoujo Nozaki- kun


Tür: Romantik, Okul, Slice of Life, Komedi
Bölüm Sayısı: 12
My Anime List; #288 (sanki listede aşağı indikçe beğeniler bilerek artıyor zhsjsk)

Ben bu animenin openingine bayılıyorum gerçekten. Ama bu animenin komedi yönü romantik yönüne biraz ağır basıyor bunu bilerek izleyin. 
Nozaki hem öğrenci hemde popüler bir shoujo manga'nın mangakasıdır. Bunu daha önce arkadaşlarına söylemiş ancak kimseyi ikna edemeyince olayı akışına bırakmıştır. Sakura Chiyo, popüler bir mangaka olan Nozaki-kun'a ilan-ı aşk eder, ancak Nozaki-kun onu mangasının hayranı zanneder! Duygularını anlamadan, Sakurayı evine davet eder!

4) Vampire Knight 


Tür: Vampir, Romantik, Okul, Gizem
Bölüm Sayısı: 13
My Anime List: #2042

Bu animeyi bu listeye ekleyince sanki kuzuların arasına kurt atmışım gibi oldu ancak kategorisinde romantizm var artık bir listeye eklemem gerekiyordu. Zero senpai tarihin tozlu raflarında ismi anılmadan yok mu olsun yani?
Yuuki gerçek ailesi ve unutulmuş geçmişi hakkında daha fazla şey öğrenmek ister ve araştırma yapmaya başlar. Sır ortaya çıkacaktır. Yuuki, Kaname ve Zero yeni bir gizemin ve yasak bir aşkın başlangıcını gösterecekyir.

5) Tonari no Kaibutsu- kun

Tür: Romantizm, Shoujo, Komedi, Okul
Bölüm Sayısı: 13
My Anime List: #948

Hatırlarsanız daha önce Ookami Shoujo to Kuro Ojii'yi yazmış, ana karakterdeki papucumun prensi Sata'yı yerden yere vurmuş animenin mangakasına süt satan bakkala kadar nefret kusmuştum. Bunun sebebi kadına hakaret ve aşağılama yapıyor olmalarıydı. (O yazımı Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.) Bu anime ise tam tersi. Ana karakterde güçlü, bağımsız ve kendi ayakları üzerinde duran mükkemmmel bir kadın karakter var. Belki gereğinden fazla duygusuz ama ne yapalım. Bunada şükür.

Shizuku Mizutani, pek arkadaşı ve sosyal hayatı olmayan, sadece derslerini ve kariyerini düşünen, duygusuz yapıya sahip lise öğrencisi bir kızdır. Ögretmeninin isteğiyle bir gün kavga ettiği için kısa süreli uzaklaştırma cezası alan Yoshida Haru'ya ders notlarını götürür.
Herkes tarafından korkunç biri olarak tanınan Yoshida, aslında arkadaş canlısı, çok zeki fakat duygularını iyi ufade edemeyen biridir. Yoshida'nın bu durumi duygusuz biri olmasına rağmen Shizuku'yu rahatsız eder.
Yoshida'nında bu durumu fark etmesiyle artık çevresinde arkadaş olarak sadece Shizuku kalır. Ikilinin bundan sonra arkadaşlıkları yavaş yavaş ilerleyecektir.









Yorumlar