K-POP Evreni #1 / EXO

Zamanında size Asya'dan neler dinlediğimi göstermek için şöyle bir Favori Japan/ Korean Gruplar minik yazı hazırlamıştım o zamandan bu zamana neler neler değişti. Bu geçtiğimiz yaz nedenini asla anlamasakta - ben ve yakın çevrem- tam bir korecana dönüştüm ve deli gibi kpop dinledim. Stanladiğim ve dinlediğim pek çok grup olduysa da bazı grupların yeri ayrıdır ve bu başlıkta o gruplara bakıcaz bundan sonra. Bugün favori kpop grubum Exo'yu, üyelerini, geçmişlerini,  vs inceliyicez tam bir Exo L rehberi hazırlamayı düşünüyorum umarım üşenmem...

                                                                           EXO 



Exo S.M Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturulan ve Exo-M ve Exo-K olmak üzere iki alt grupla 2012 yılında çıkış yapan Güney Koreli bir grup. Exo-M Çince  ağırlıklı söyleyen 6 kişilik, Exo-K ise Korece ağırlıklı söyleyen  6 kişilik iki alt gruptu. 2011'in ekim ayında grubun isminin Exo olduğu açıklandı Exo ismi güneş sisteminin dışındaki Exo Planet'ten geliyor ve bu konsepte uygun olarak her üyenin kendi özel gücü ve sembolü var Suho'nun suyu kontrol edebilmesi gibi. 
SM 2011 Aralık ve 2012 Şubat ayları arasında 12 tanıtım videosuyla grubun üyelerini tanıttı. Exo'nun ilk single albümü What is love 20 Ocak 2012'de yayınlandı. What is love Gaon listesinde 8. sıraya kadar yükseldi. 9 Mart 2012 de ise grubun ikinci single albümü olan History yayınlandı. 

2014'ün ortalarına kadar grup bu şekilde devam ettiysede Exo M in lideri Kris ve Luhan şirketle olan anlaşmazlıklar Tao ise sağlık sorunları nedeniyle gruptan ayrıldı.  Günümüzde ise Exo 9 kişi olarak (Suho, Chanyeol, Baekhyun, D.O, Sehun, Kai, Chen, Xıumin ve Lay ) devam ediyor. Son comeback stage de Lay'in olmaması hatta repackage albümdede yer almaması ve üzerine kendi singleını yayınlaması acaba Lay ayrıldı mı diye düşündürsede henüz resmi bir açıklama yok.  not: Repackage Albümdeki tüm şarkılara yeni şarkı eklenip yeni bir konseptle tekrar piyasaya sürülmesi demektir.

Grubun resmi fan adı 5 Ağustos 2014'de EXO-L ( Exo Love) olarak açıklandı grubun sloganı ise We are one :') ay yavrularım ya gururlandım. 


Grubun toplam 12 albümünden üçü repackage, biri ise konser albümü, Albümler; What is Love (single), History (single), Mama (mini albüm), XOXO (kiss&hug) (full), Growl ( XOXO repackage full), Miracles in December (mini), Overdose (mini), Exodus (full), Love Me Right ( Exodus repackage), EXOLOGY Chapter One: The Lost Planet (Konser albümü),Ex'Act(full), Lotto(Ex'Act repackage), ( Kokobop (full), Power (Kokobop repackage)

GRUP ÜYELERİ


Exo-K; Suho, (Lider), Chanyeol (rapper, vokal), Baekhyun (ana vokal), D.O (lider vokal), Kai (ana dansçı), Sehun (lider dansçı, rapper, maknae) not: maknae yaşça en küçük üye anlamına geliyor.



Exo-M; Kris (lider, lider rapper), Xiumin (vokal), Chen (vokal), Tao (main rapper, maknae), Luhan (lider vokal, lider dansçı), Lay ( dansçı, vokal, rapper)



SUHO 

Gerçek adı: Kim Junmyeon
Doğum Tarihi: 22 Mayıs  1991
Boyu: 1.73
Doğum Yeri: Güney Kore 
Güç: Su 
 Exo K'nın lideri Suho gerçek adıyla Kim Jun-Myeon grubun annesi olarak bilinir ve üyeler arasında en uzun stajyerlik süresine sahip (7 yıl) kişidir. 



BAEKHYUN 

Tam Adı: Byun Baekhyun
Doğum Tarihi: 6 Mayıs 1992
Boyu: 1.74
Doğum Yeri: Güney Kore
Güç: Işık


CHANYEOL 

Tam Adı: Park Chanyeol
Doğum Tarihi: 27 Kasım 1992
Boyu: 1.85
Doğum Yeri: Güney Kore
Güç: Ateş


D.O

Tam Adı: Do Kyungsoo
Boyu: 1.73
Doğum Yeri: Güney Kore
Güç: Toprak


KAİ

Tam Adı: Kim Jongin
Doğum Tarihi: 14 Ocak 1994
Boyu: 1.83
Doğum Yeri:  Güney Kore
Güç: Işınlanma


SEHUN

Tam Adı: Oh Sehun
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1994
Boyu: 1.84
Doğum Yeri: Güney Kore
Güç: Rüzgar


XIUMIN
Gerçek Adı: Kim Minseok
Doğum Tarihi: 26 Mart 1990
Boyu: 1.73
Doğum Yeri: Güney Kore
Güç: Kar/Buz


CHEN

Gerçek Adı: Kim Jong Dae
Doğum Tarihi: 21 Eylül 1992
Boyu: 1.75 
Doğum Yeri: Kore
Güç: Yıldırım


LAY
 Gerçek Adı: Zhang Yixing
Doğum Tarihi: 7 Ekim 1991
Boyu: 1.77
Doğum Yeri: Çin
Güç: İyileştirme


KRIS

Gerçek Adı: Kris Wu
Doğum Tarihi: 6 Kasım 1990
Boyu: 1.87
Doğum Yeri: Çin
Güç: Hava



LUHAN
Doğum Tarihi: 20 Nisan 1990
Boyu: 1.78
Doğum Yeri: Çin
Güç: Telekinetik




TAO

Gerçek Adı: Huang ZiTao
Doğum Tarihi: 2 Mayıs 1993
Boyu: 1.85
Doğum Yeri: Çin
Güç: Zaman Kontrolü 

Yorumlar