Anime Önerileri #12 / INCELEME; Haikyuu!!

Evet arkadaşlar sonra görüp spoiler yiyip bana twitterdan saldırıyorsunuz diye kocaman yazdım oraya INCELEME diye. Biliyosunuz öneri yazılarım spoilersız inceleme yazılarım ise spoiler+yorum+gıybet+yerme+ gereksiz olan herşey içeriyor. Ya biz seni analiz etmekle mi uğraşcaz yeaa diyenlere yazının spoilerlı kısmının başladığı yeri belirtcem özellikle.
Spor anime çok seviyorum bu yazı spor anime sevenin kesinlikle beğeneceği gözüm kapalı önereceğim bir anime. Öncelikle bir konusuna bakalım hafifçe sonra yorumlarız.

                           Haikyuu!!

Tür: Spor, Shounen, Komedi, Okul
Bölüm Sayısı: 25+ova
My Anime List: #43

Bir şans etkinliği Shoyo Hinata'nın voleybol aşkını tetikler. Takımında hiç oyuncu yoktur ama bir şekilde gayret ederek "Sahanın Kralı" olarak bilinen, Tobio Kageyama tarafından ezildikleri ilk ve son Orta Okullar ligi maçına çıkmayı başarırlar. Intikam ateşiyle yanıp tutuşan Hinata, nefret ettiği ezeli rakibi Kageyama'yla karşı karşıya gelmek için Karasuno Lisesi'nin voleybol takımına kaydolur. Tek amacı intikam almaktır.
Haruichi Furudate'in kaleminden dinamik ve kanı kaynayan gençliği anlatan bir voleybol hikayesi. 43. Sırada olduğunu görünce şaşırmıştım ama hak ediyo cidden. Twitter'a bir girin heryer haikyuu bloglarıyla dolu ben mi 43. Sırada olucaktım sanki.


Eveeeet bayıla bayıla izlediğim bir 3 sezon oldu ne yalan söylim. Genellikle spor animeleri yazmaya cesaret edemiyorum hem çok sezon hem çok ayrıntı var ama başladık bi şekilde. Neden bu kadar sevdim;
1) Bir kere insanın izlerken kanı kaynıyo seri o kadar capcanlı kıiiii çizimi renkleri müzikleri herşeyi insanı kendine çekiyor.

2) Spor anime olmasına rağmen olabildiğince gerçekçi bir anime. Kuroko no Basket bu yönden sınıfta kalmıştı bende. Oyuncuların durduk yere yeni yetenekleri çıkmıyo veya birden power up olmuyorlar bir pas atmayı öğrenmek için 3 hafta çabalıyorlar. Gambatte minna.

3) Hertaraf yakışıklı ve yetenekli sporcu erkek dolu.

Bence bunlar yeterli sebebler. Jdjdudk Yukarıdada belirttiğim gibi konu Hinata'nın Karasuno'ya gelmesi ve Kageyama ile takım arkadaşı olmaları üzerine. Hinata çok canlı enerjik böyle Natsu'nun kuzeni falan gibi olduğundan Kageyama'yı aşırı depresif çizerek iyi bir dengeleme yapmışlar bence. Ilk sezon genellikle karakterlerin analizleri, üzerine. Bir iki takımla hazırlık maçı yapıyorlar.




____________SPOILERLI KISIM_______________





                             Karasuno High;

                   
Takımın en uzun boylu insani Kei. Niye bu kadar popüler hiç bilmiyorum ama sürü psikolojisi bana bile sevdirdi o çocuğu. Karasuno eskiden çok güçlüymüş daha sonra koçları sağlık sebebiyle ayrılınca düşmüş kargalar olarak anılmaya başlamışlar. (Karasu karga demekti galiba maskotları karga zaten) tipik klişe bir hikaye var burada. 3. Sınıfların tek hayali ulusallarda bölgemizi temsil edelim, ordan Akdenize sıcak denizlere inelim vs vs vs heralde bu ulusallar olayına kafayı takmayan tek kişi Kei.


Hatta Tshukishima voleybolu pek ciddiye almıyor oynamak için oynuyor diye Kageyama ile sürekli kavga halindelerdi. Kei'nin abiside voleybolcuydu ve as kadroya giremeyince baya çökmüştü. Kei'de abisinin bu bunalımlarına yakından şahit olunca herşeye karşı fazla realist yaklaşıyor. Sonlara doğru Keide voleybole 10 elle sarılsada başlarda sayı yapınca herkes birbirinin üzerine atlıyo Kei iyiydi (poker face) diyip geçiyor falan baya ilgisizdi.

Neyseki 3. Sezonda Karasuno vs Shiratorizawa maçında bu mesele halloldu. 

Karasuno'nun ezeli rakibi Nekoma High;


Ezeli rakip desekte baya sıkı fıkı dost aslında bu iki takım. Bu iki takımın koçları eski arkadaş olduğu için aralarında ezelden beri bir çekişme var. Bu tabiki iki takımada yansıyor sürekli birbirlerini yenmeye çalışıyorlar falan. 


Bu çekişmenin ismi bile var 'çöplükteki savaş' karga kediye karşı!! (Neko kedi demektir) sürekli birbirlerini yenmeye çalışıyolar ama bölge müsabakasında karşılaşmadılar bile. Karasuno japonyanın köyünde, Nekoma ise Tokyo'da olduğundan. 

Nekoma'nın ezeli rakibi Fukurodani Academy;


Benim Haikyuu!! Daki en sevdigim takım gerçekten. Bir takımın iletişimi bu kadar mı tatlı minnoş olur? Yaaaaaa!!!!!! Türkiyede asla göremeyeceğimiz sportmenlikler :)))))) Fukurodani daha önce ulusallara gitmiş bir takım buarada. Kaptanları Bokuto bölgede başarı sıralamasında 4. Biz Fukurodani ile 2. Sezonda tanıştık. Nekoma'nın koçu Tokyo'daki 4 takımı biaraya toplayıp bir eğitim kampı düzenliyor ve oraya Karasuno'yuda davet ediyor. Takımlar; Karasuno, Nekoma, Fukurodani ve şuan adını hatırlayamadığım gife bakınca hatırlayacağınız şu iki takım;


E hani Nekoma ve Karasuno ezeli rakipti diyorsanız şöyle açıklayayım. Karasuno'yu Sakarya'nın Nekoma ve Fukurodani'yi Istanbuldaki bir lisenin voleybol takımı olarak düşünün. Il farkı var yani ortada. Büyüzden bölgedeki rakipleri Fukurodani. Baykuş Kediye karşı!!!! (Fukuro baykuş demektir.)


Fanlar Nekoma'nın ass'i Kuroo ile Fukurodani'nin ass'i Bokuta'yı o kadaaaar shipliyorlarki birara rüyalarıma giriyorlardı sürekli bu ikisinin gönderisini görmekten. Normalde öyle birşey yok buarada fan fiction djdmdj Ama bence Ang&Brad den sonraki en uyumlu çift bu ikisi shdnfjmd


Karasuno'nun bölgedeki bir diğer rakibi + Kageyama'nın şahsi rakibi Aoba Johsai High; 


Yine Karasuno'nun bölgesinden Aoba Johsai. Neden Kageyama'nın şahsi düşmanı olduklarını açıklayayım. Ovv kral meselesi.


Şimdi Kageyama ortaokuldayken Oikawa ( Aoba'nın kaptanı 1 numara) Kageyama'nın senpaisiydi. Kageyama takıma katılınca yıldız gibi parladı çünkü spor söz konusu voleybol olduğunda Kageyama gerçek bir deha. Ikiside pasör olmasına rağmen, Oikawa daha deneyimli oldugu halde Kageyama onu geçti gibi oldu. Çünkü Oikawa herne kadar çok azimli ve başarılı olsada sıradan bir oyuncuydu. 
Oikawa buyüzden Kageyama'dan nefret ediyor. Onunla baya uğraşıyor falan o bölümler cidden komikti dhdndjm 



Herşeye rağmen Kageyama bence Oikawa'yı bir rakipten ziyade senpai hatta sensei olarak görüyor bana göre. Zora düşünce boynunu eğip gidip yalvarıp tavsiye istiyor falan. Oikawa'nın hırsına cidden bayılıyorum hırslı insanları çok seviyorum ama bana daha çok kendi kendine yarışıyor gibi geliyor çünkü serideki herkes zaten onun gücünün farkında Oikawa'nın adı geçince bile herkes ürperiyor. Kendisine bu kadar saygı duymamın ve onu bu kadar sevmemin asıl sebebi ise deha olmadığı için tüm bu başarıyı çalışıp çabalayıp kendi tırnaklarıyla kazıyarak buralara gelmesi.


Ama Karasuno'yla olan maçın bir önceki gecesi Oikawa oturup şu tiple Karasuno'nun tüm maçlarını izleyip analiz edip taktik geliştirince senpai'nin farklı bir yönünü gördük kesinlikle sadist bir yönü var :(

Herkesin, gelmiş geçmiş tüm takımların hatta Real Madrid'in bile ezeli rakibi Shiratorizawa Academy!!!! 


Shiratorizawa tam şey böyle annelerin hep bahsini geçirdikleri 'komşu çocuğu' 3 kere üst üste ulusalları kazanmış bir takım ama aslında Ushijima'nın şahsi takımı desek daha doğru. Ushijima milli voleybol takımının alt kadrosunda oynuyor ve yaşına göre oldukça üstün bir gücü refleksleri vs var. Buyüzden tüm takım Ushijima odaklı. Hiçbiride çıkıp birsey demiyor zaten kazandığımız sürece umrumuzda değil dercesine. :ppp buarada Ushijima'nın bölgede en çok dikkate aldığı isim Oikawa senpai.


Oikawa ve Ushijima hakkında bir espiri oldukça popülerdi animenin 3. Sezonu yayınladığı zaman ben hala gülüyorum cidden dhdnsk 

Şimdi bu espiri şöyle. Animede Ushijima Oikawa'ya "Shiratorizawa'ya gelmeliydin. Aoba'ya giderek yeteneklerini harcadın. Hala geç değil" falan diyor. Oikawa'da seçimimden memnunum diyor. Daha sonra 2-3 kere daha you should have come to shiratorizawa muhabbeti olunca hatta 2-3 kere değilde Ushijima Oikawa'yı ne zaman görse you should've come to shiriratorizawa diyince fanların diline dolanıyor tabi. Baya baya Ushijima'yı Oikawa'nın azılı stalker'ı olarak resmediyorlar. Ama bence çokta haklılar çünkü Ushijima'da, Oikawa'da bu konuşma olduğunda 3. Sınıftalar. Son senede gidip Shiratorizawaya gelmeliydin diyorsan demekki 3 senedir bunu düşünüyordun. Hdndjdj
Patladığı zamanlar çok komikti cidden keşke yine yeni postlar üretseler.

Haikyuu!! Yazicak motivasyonu kemdimde bulmak çok zor olmuştu şimdi bide bu yazıyı yazaken twitter'ıma virüs girdi tüm evrenin Haikyuu!! Yazmayayım diye çabaladığını düşünüyorum.

Ilk sezonda Karasuno pekte parlak değilken ve yaptıkları maçları zor bela kazanırken 2. Ve 3. Sezonda oldukça güçleniyorlar. Tabiki bunun içim çok çabaladılar ve sonunda hak ettiler. 3. Sezonun finalinde Shiratorizawa'yı yenen Karasuno ulusallara gitmeyi başardı 💪 


Haikyuu!! Fanları olarak kafadan kontak olduğumuzdan şu Kageyama ve Hinata'nın üzerinde görülen 4 karganın kim olduğu bile tartışma konusu. Eğer illa birilerini temsil ediyorsa; Hinata, Kageyama, Tsukisima ve Nishinoya dır bence. Çünkü maçta en aktif olanlar bu 4 kişiydi.


4. Sezonda neler olur diye sorarsanız şahsi fikrim şu ki; 
Karasuno Shiratorizawa'yı yenip ulusallara gideceği kesinleşti ancak Japonya'nın diğer bölgelerinden kimler gelicek henüz bilemiyoruz. Tokyo'yu Nekoma mı yoksa Fukuroda'ni mi temsil edicek ulusallarda Karasuno'nun rakibi kim olucak bu tabiki büyük bir gizem hala. Herkes gibi bende Nekoma'nın Fukurodani'yi yenip ulusallara çıkacağını düşünüyorum çünkü 3 sezondur çöplükteki savaş reklamı yapılıyor artık bu iki takımın savaşını izlemeliyiz bence. 
Keşke Fukurodani ve Nekoma aynı bölge için savaşıyor olmasaydı iki takımda bebeğim :( 


4. Sezonda ulusallar sonuçlanır mı yoksa ulusallara 2 sezon mu harcar sensei bilemiyorum ama heyecanla bekliyorum 4. Sezonu. 
Sizce kim kazanır ulusalları ve Fukurodani vs Nekoma savaşını? 













Yorumlar