Shingeki No Kyojin 1. Sezon Hakkında; SNK Neydi Ya? (1-5 bölüm)

(Eren Jaeger)

Yukarıda ki diyaloğu birebir yaşadım üstelikte gerçekten Levi Rivaille fanı olan bir arkadaşımla. Mangası ilerlesin diye 4 sene bekledikten sonra nihayet 2. Sezon 1 Nisan 2017de yayınlanıcak ama aradan o kadar uzun zaman geçtiki (mangayı okumayanlar için) kim kimdi ne neydi unuttuk unutulduk unutturulduk.. Evet bende 1. Sezonun dibine dibine inelim her ayrıntıya bir daha bakalım Levi'ye bir daha aşık olalım istedim. Mangayı okumayan sadece animeyi izleyenler için manga detaysız spoilersız 1. Sezon yazısı! Kız Betül ne iyi kızsın ya..

Önce biraz konuya girelim; yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafindan yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Insan ırkı yüksek duvarlar inşa ederek ve bu duvarların arkadasında yaşayarak yok olmaktan kurtulmuştur. Ana karakterlerimiz Eren, Mikasa ve Armin 100 yıldır ilk defa görülen devasa bir dev tarafından surların yıkılışına tanık olurlar. Annesinin bir dev tarafından canlı canlı yiyildiğine tanık olan Eren tüm devlerin kökünü kazıyacağına ve insanlık adına intikam alacağına yemin eder.

Eveeeeet biriciğimiz göz bebeğimiz SNK'miz böyle başlıyor. O devasa devi görünce ödüm kopmuştu.
(Armin Arlert, Eren Jeagar, Mikasa Ackerman)
Mikasa ve Eren aynı evde büyüdüler biliyorsunuz ancak aralarında hiçbir kan bağı yok Mikasa Eren'e aşık Eren mal olduğu için bunu fark etmiyor ve Arminde bu ikilinin kankası.
1. Bölümde Eren'in babasının doktor olduğunu ve köyü daha önce vebadan kurtardığını öğreniyoruz tam surlar yıkılmadan önce köyden ayrıldığı için babası kurtuluyor haliyle.


1. Bölümün sonunda çook popi kırmızı devi   ve Shiganshina bölgesinin devler tarafından harap edilişini görüyoruz. Mikasa Eren ve Armin kurtuluyolar Eren'in annesi ise devler tarafından öldürülüyor.



Şu şekilde 2 adet önemli bilgi verildi. Sürekli surlara isimleriyle hitap ediliyo animede bilmeyince kafanız karışır. 

2. Bölüm
2. Bölümde Sur Maria ve Shinganshina bölgesi ile ilgili yeni bir bilgi alıyoruz.



Shinganshina'nın Sur Maria'dan bağımsız küçük bir alan olduğunu öğrenip rahatlamıştık tam en azından asıl alan sağlam diye kiiii 

Bu beyaz saçlı dev çıkıyo ortaya Sur Maria'nın kapısını tekmeleyip kırıyor (banyoyu biraz fazla işgal edince annem temsili) devlerin tüm alanı işgal etmelerine ve insanlığın Sur Rose'un ardına çekilmesine neden oluyor. Anlaşılacağı üzre kırmızı ve bu resimdeki beyaz dev diger minnak devlerden daha güçlü ve zekiler. Bide bu ağzından ateş çıkarabiliyo. Khlaalesi Dracrays!!!
Rose'a çekiliyolarda iyi bişey oluyo sanki 3 sur varken kıtlık çeken halk surlar 2'ye inince iyice açlıkla boğuşuyolar. Sur Maria'dan gelenlere mülteci gibi davranılıyo falan Eren tabi ergen Eren tabi asabi bu tavırları gördükçe iyice bileniyo ve gazlıyo Mikasayla Armini gelecek sene orduya yazılma kararı alıyolar.


Böyle bir bilgi verildi. Tahmin etmiştik zaten. Anime 1 yıl sonrasıyla yani bizim kafalar ekibinin Acemi Birliği'ne yazılmasıyla devam ediyor.

                   

3. Bölüm
3. Bölüm bizimkilerin orduya giriş sınavlarını konu alıyor. Mikasa tahmin edildiği üzere çok başarılı doğal yetenekli falan filan hiç sevmiyorum bu kızı ya kim ne derse desin. Eren'in ekipmanı bilerek bozulmuştu o yaptı kesin Eren orduya katılmasın diye. Herkes Mikasa'yı çok sevsede aşırı korumacı tavırlarına ben irrete oluyorum. Insanların hayatlarına böyle karışma hakkını sana kim verdi ya çekil öf.


Patates kızla tanıstık birde dhsnsjjs az bilinen efsaneler listesinde 1. Hdjdj bu ilk bölümler filler genellikle seriyi anlatıyor var olan şeyleri öğrenmemizi sağlıyor buyüzden diyilicek pek birşey yok asıl olay 10. Bölümlerden sonra. Yinede 32 bölümüde inceliyicem tabiki. 
Eren'inde nihayet bozuk ekipmanı yenilenip sınavını vermesiyle kafalar ekibi 3 yıllık eğitime başlıyorlar.

4. Bölüm
4. Bölümde artık 2 yıl geçmiş bizim veletler büyümüş acemi birliğini tamamlamış mezun oluyorlar. Nihayet elle tutulur bişiler oldu bu bölümde. Öncelikle mezun olduktan sonra neler olabilirler bi bakalım buna.



                   

Tabikide Jean falan gibi herkesin hayali askeri inzibata katılıp surlar içinde güvende yaşamak ama sadece ilk 10 başarılı asker inzibata katılabiliyor. Ilk 10da olmalarına rağmen Mikasa, Armin ve Eren keşif birliğine katılıyorlar. (BU BÖLÜMDE ILK DEFA LEVIYI GÖRDÜK NOTICE ME SENPAI) bende keşif birliği pelerini var şuan sarıldım Levi diye ağlıyorum. Animede Annie'nin söylediği birşey çok dikkatimi çekmişti neden devlerle savaşabilicek en güçlü 10 kişi devlerden en uzağa inziba birliğine seçiliyor neden başarılı bir asker oldukça devlerden uzaklaşılıyor? Tartışılır. Bu Annie'nin devken insanlara saldırmasının nedeni olabilir. Monarşinin Allahı var çünkü animede bende Annie'nin yerinde olsam bende bu pisliklere mi hizmet edicem derdim. 4. Bölümün son sahnesinde muazzam dev tekrar ortaya çıkıyor ve Sur Rose'un dışında kalan küçük bir kasabanın duvarını deliyor.

                            5. Bölüm
4. Bölümde Sur Rose'un dışındaki bir duvar delinmişti. Erenden hiç beklemediğim bir soğukkanlılık ve performans gördüm bu bölüm ben şok cidden.


Şu şekilde iki adet bilgi verildi ekstra olarak bilindiği üzre devleri öldürmenin te yolu enselerini kesmek kafasına top gülle bile atsanız yenilenme özellikleri var. Ayrıca devlerin cinsel organları yok nasıl ürediklerini bilmiyoruz ve yaşamak içinde insan yemeye ihtiyaçları yok aslında hayvanda öldürmüyolar yemek yemeye ihtiyaçları yok diyelim. Yani tamamen amaçsızca yok etmek için öldürüyolar. Bu bölümde bu bilgilerde verildi ve taze mezun tayfa savaşa giricekler. Şu şekilde bir savaş düzeni oluşturuldu.


Amacımız devlerin Sur Rose'a yaklaşmasını önlemek. Tam böyle gaza geliyo ekip herkes rahatlıyo yapabiliriz yenebiliriz devleri 3 yıl eğitim aldık boşa mıydı bunlar derken Armin devler tarafından yeniliyo Eren'in bacağı kopuyo kalan ekip bir oraya bir buraya savruluyo. Bu mangakanın George R.R. Martin ile akraba olduğunu düşünüyorum her bölüm biri ölüyo dhdjdj IKI SN HUZUR VERIN YAAAAA 
Bide önemli bir bilgi muazzam dev birden ortaya çıkıp birden kayboluyo. Yani bu diğer minnak devlerin yapabildiği birşey değil sadece muazzam deve ait bir özellik. 
Neyse en son Armin devin ağzındayken Eren Armini kurtarıp kendini feda ediyo. Biz tabi baya şok bi iki sn düşünmüştüm ilk izlediğimde ya bu ana karakter değil miydi ya falan diye. Bayada iyi yerde final yaptım güzel heyecanlı bitirdim bölümü dhdjdhks yarın 6-10 bölümleri yazıcam. Shingeki no Kyojin'in efffffsane opening'ini link düşüp gidiyorum. Benim için bir bu iki Noragami op 1. Ikisinin üzerine opening tanımıyorum.


(Sasha Blouse)

(Connie Springer)

(Marco Bott)

(Christa Lenz)

(Ymir)


















Yorumlar